Zpět

 

Společnost Chef ´s service byla založena v roce 2006 dvěma kamarády ze střední školy

Janem Trešlem a Davidem Vejmelkou. Nápad na poskytování gastronomických služeb vznikl především z toho důvodu, že běžné restaurační provozy, jako například hotely či restaurace,  nenabízely dostatečně velkou možnost využití jejich získaných zkušeností,  ať už od českých šéfkuchařů jako je například Zdeněk Pohlreich, Tomáš Turek, Ladislav Nodl, a nebo od zahraničních šéfkuchařů jako je například Jean Paul Manzac, Quendal Le Riette, Jean Paul Fabrice, Sebastian Bereau a další. Měli pocit, že čeští provozovatelé restaurací a gastronomických provozů nemají chuť se posunout někam dál. Zároveň měli pocit, že jedinou možností jak využít zkušeností, seberealizovat se, bylo založení vlastní společnosti a pokusit se tak nabídnout jejich dovednosti na vlastní pěst, což se po pár letech ukázalo jako správná cesta.

Byli v té době jako první, kdo přišel s nápadem připravovat pokrmy přímo u Vás doma nebo přímo na společenských akcích a vytvářet tak zábavnou formu gastronomie, která měla za úkol nejen předvést různé speciality tradiční či netradiční kuchyně, ale i ukázat přípravu takovýchto obvyklých nebo neobvyklých pokrmů.

Po třech letech fungování společnosti se David Vejmelka rozhodl pro práci v Německu a tak catering pokračoval pod vedením Jana Trešla, tak je tomu dodnes. S Davidem Vejmelkou se i přesto můžete opět po několika letech setkat na společenských akcích, na kterých velice rád hostuje jako výborný šéfkuchař.

V posledních letech se firemní aktivity rozrostly o poskytování služeb jako jsou pronájmy prostor pro konání společenských akcí, lodí, zvláštních vlaků či gastronomického vybavení a inventáře. Tato společnost zařizuje také pronájem projekční techniky, audiovizuální techniky, mobilní techniky, párty stanů a dalšího vybavení.

 

Hlavním posláním stále zůstává poskytování kvalitních gastronomických služeb ve svěžím a moderním trendu. Mezi specializace patří v poslední letech velmi vyhledávaný stravovací systém Live cooking – příprava pokrmů před hostem a to i na slavnostních akcích například až pro 300 osob. Při realizaci gastronomických služeb využívají dlouholetých zkušeností stalých pracovníků, kteří mají za sebou řadu zahraničních praxí a certifikací např.: Certifikáte de Bretagne Francie, Německa, Norska a hygienické certifikace v povinné hygienické normě HACCP, správné technologii přípravy pokrmů a školeních z gastronomických trendů moderní kuchyně.

 

 

 

Zakladatel a nynější majitel společnosti Chef´s service

 

Jan Trešl

Stručný životopis

  

2014-2006

Catering Chef´s service

 

2006

Založení

ŽL Pohostinská činnost

Specializace – Catering, zavádění nových provozů (restaurace, hotely, stánky)

- zařízení cateringů a stravování pro ČD

- zařízení cateringů na vltavské lodě

- catering pro zážitkové agentury

ŽL Specializovaný maloobchod se smíšeným zbožím

 

Zahraniční praxe

 

2005

stáž ve Francii, pobřeží Bretagne Orouet – Saint Jean de Mont Hotel

šéfkuchař Sebastian Bereau

 

2004

praxe v Norském Hamaru – příprava ryb, místní restaurace

šéfkuchař Frederick Arill

 

Soutěže

 

2004

Gastro Junior Brno

Stříbrný diplom

 

Celoslovenská súťaž žiakov

2 x Zlatá medaile, zvláštní cena sponzora

 

Gastro Junior Přerov

Bronzový diplom

 

Vzdělání

 

2006 - 2005

VŠCHT Vysoká škola chemicko-technologická

- fakulta potravinářské a biochemické technologie

Studijní program:

Potravinářství a biotechnologie

Potravinářská legislativa HACCP

Výživa a výživová politika

Zpracování potravinářských informací

 

2005 - 2001

- maturitní obor kuchař

Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, s.r.o.

 

2001 - 2000

- učební obor kuchař-číšník

Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, s.r.o.

 

Praxe při škole

 

2004-2005

Hotel Marriott 5*

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich

 

2001 - 2004

Hotel Marriott 5*

Šéfkuchař Jean Paul Manzac, francouzská kuchyně

 

Soukromé a jiné praxe, spolupráce

 

Kings court hotel 5*

Hotel Aquapalace Praha4*

Top Hotel Praha 4*

Restaurace Celeste

Restaurace Forest golf

BolletA bar&restaurace

Restaurace Římská 33

Hotel a kongresové centrum Nové Adalbertinum

Restaurace Coolna

Restaurace Lví dvůr

Restaurace u Kanovníků

InterSpar Praha

Catering: - Zátiší

Pražský hrad – Aramark

Theatro restaurace

 

Certifikáty

 

Makromolekulární kuchyně

- dvoudenní kurz v Brně pod vedením Tomáše Konopky Molekulární kuchyně v                     2. Kulinářské akademii, 2011

 

Moderní trendy v přípravě předkrmů

- jednodenní kurz pod vedením Jiřího Krále v Gastro studiu Klánovice, 20.10.2010

 

Příprava pokrmů v dusíku, bezpečnost práce

- jednodenní kurz pod vedením šéfkuchařem Martinem Jiskrou

 

Certifikáte de Bretagne Francie

 

Ostatní

 

publikace do časopisů

 

FOOD&BEVERAGES

-          článek, foto recept

 

AQUAPALACE KUCHAŘKA

-          spolupráce s šéfkuchařem Martinem Jiskrou, foto recepty

 

Společnost českomoravských spotřebních družstev

-          na stupně vítězů

Zpět